Партията се обяви и против изграждането на бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново

БСП настояват Цветан Цветанов да напусне политиката. Те заговориха  и за твърденията за това, че се правят лобистки поправки, които облагодетелстват бизнеса в това число и фирмата строител на апартаментите на хора във властта. „Ние настояваме за оставките не само на Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика. Проблемът с апартаментите на властта не е само в закупени апартаменти на по-ниски цени от пазарните. Проблемът е как се вкарват лобистки закони. Преди няколко дни председателят на Българската стопанска камара излезе с информация, че 42% от приетите закони минават през задния вход. Проблемът е, че ГЕРБ е вкарала лобистки закон през  януари 2017 г., с който се позволи „Артекс” да строи 35-етажен блок", заяви Елена Йончева от БСП. 

ОСТАВКИ СЛЕД СКАНДАЛИ: Kакво следва?

БСП се обяви твърдо против изграждането на бежански центрове в Любимец, Елхово и Малко Търново. Вече е обявена обществена поръчка за изграждането на площадки в трите населени места, където да бъдат разположени контейнери с различен капацитет.

МВР изгражда площадки за временни кризисни центрове в три града (ВИДЕО)

Според съпартиецът ѝ Кристиан Вигенин подобни центрове не бива да се изграждат без да има необходимост от тях. „В момент, когато миграционният натиск е на практика нулев по нашата граница, а анализите не показват опасност от нова бежанска вълна в обозримо бъдеще, да се правят подобно проекти е ненужно. “, коментира Вигенин.

От левицата смятат, че по-разумен подход би било обществената поръчка да се прекрати, а средствата предоговорени и насочени към допълнителни мерки за охрана на границите ни. БСП обявиха още, че ще подкрепят протестите на гражданите от трите общини. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.