Работното посещение на Мехмет Акарджа по покана на българския му колега Сотир Цацаров

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе протоколна среща с Мехмет Акарджа, главен прокурор на Република Турция. Срещата бе част от работното посещение на турския главен прокурор по покана на българския му колега Сотир Цацаров.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Министър Маринов даде висока оценка на двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи, насочено към справяне с общите предизвикателства – противодействието на незаконната миграция, организираната престъпност, тероризма. Изрази готовност за продължаване на конструктивното сътрудничество по всички въпроси от взаимен интерес.

Главният прокурор на Република Турция също оцени високо нивото на двустранните отношения във всички области, като подчерта, че и между прокуратурите на двете страни също са изградени преки контакти и се работи съвместно по конкретни случаи от интерес на двете страни.

На срещата присъстваха главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.