Коментират политическите анализатори Антоанета Христова и Иво Инджов

„Очаквам оттегляне на Цветанов от политическите му функции, от поста на председател на ПГ на ГЕРБ, а също така и от Комисията по вътрешни работи, но да запази позициите си в ГЕРБ. Има много големи обществени очаквания в тази насока. От друга страна г-н Цветанов все още има много власт, много информация, на този етап е незаменим за ГЕРБ ”. Това коментира политическият анализатор Иво Инджов в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Подкрепям това развитие на ситуацията. Фигурата на Цветанов е от значение, за организацията на изборите за ГЕРБ. Той е направил цялата подготовка. На него се дължи готовността на партията за изборите. Самите структури разчитат до голяма степен на него. Може би ще бъде оставен и като ръководител на щаба”, заяви политическият анализатор Антоанета Христова.

Цветанов: Имам готово решение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Иво Инджов коментира, че вече може би „изгрява звездата на Томислав Дончев, който се оказа като единствен опозиционер”.

„Хората искат ревизия тук и сега на всички. Няма да има пощадени от този скандал. Тези, които стърчат най-много ще го отнесат най-много. Големият проблем е, че жертвата е опорният крак на ГЕРБ”, заяви от своя страна Първан Симеонов.„Доста хора в парламента отбелязаха, че не са наясно как ще се организират преговорите между парламентарно представените сили, когато трябва да се събере кворум. Той умее да събере кворум. Но ще кажа, че моделът му на поведение е наблюдаван у доста хора в парламентарната група. Там има депутати, които ми се струва, че на базата на добрите модели от негова страна, ще успеят да продължат традицията. Приемници има определено”, заяви Христова. Тя изреди имената на Данаил Кирилов, Даниела Дариткова, които „са доказали, че могат да бъдат добри логистици”.

Още гледайте във видеото

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С ИМОТИТЕ НА ХОРА ОТ ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.