Г-н Цветанов категорично няма вина, категорична бе тя

„Пазарната цена не е тази, която е обявена на сайтовете, а е тази, на която се изповядват и останалите около тях апартаменти. В повечето случаи реалната цена е доста по-ниска от поисканата от фирмата през реклами и оферти”. Това коментира Менда Стоянова от ГЕРБ в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„При г-н Цветанов няма покупка, а замяна с доплащане. Така както е обявено е около 1500 евро на въпросните 36 квадрата, които са доплатени. Категорично смятам, че няма вина г-н Цветанов”, заяви още Стоянова. „Много хора в ГЕРБ подкрепят г-н Цветанов и аз го подкрепям”.

Според нея Цветанов е „несправедливо обвинен”, „издава се присъда през медиите, а фактите не са изяснени”.

Цветан Цветанов напуска парламента (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това, което видях в нотариалния акт – тези квадратури, които е докупил, са на по 1500 евро квадратният метър, другото е замяна”, заяви още Стоянова.

По думите й вече става въпрос „да се минимизират щетите от тази координирана атака”.

„И да се потвърди позицията на ГЕРБ, която винаги е следвана в годините назад, да се поема морална отговорност, дори когато няма доказателства за вина”, коментира депутатката от ГЕРБ. „Много хора и в ГЕРБ смятат, че когато няма доказана вина, не трябва да се хвърлят оставки. Такава е позицията и на останалите политически партии. В последните години ГЕРБ наложи друг стандарт в тази насока – когато има съмнения, политическото лице да се отдръпне и да даде нова сила на каузата ГЕРБ”.

Менда Стоянова заяви още, че решението за оставката на Цветанов е общо между него и премиера Борисов.

„Като се върна, след анализ, двамата са взели това решение, което, според мен, е правилното решение”, заяви Стоянова и определи като спекулации информациите за разделение в партията.

За съвместната листа със СДС, Менда Стоянова коментира: „Ако се явяха самостоятелно - никакъв шанс да вкарат дори и един депутат в европарламента”.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: ГЕРБ ще участва на евроизборите в коалиция със СДС (ОБЗОР)

„Европейските избори тази година са избори за ценности, за това, на къде ще върви Европа. Искаме максимално да консолидираме вота за ЕНП. Колкото повече хора подкрепят каузата на ЕНП – толкова по-добре и за България, и за Европа”.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С ИМОТИТЕ НА ХОРА ОТ ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.