Мадуро обяви 30-дневен план за ограничаване на потреблението на електричество

Режим на тока се въвежда във Венецуела. Президентът Николас Мадуро обяви 30-дневен план за ограничаване на потреблението на електричество в телевизионно обръщение към нацията.

Венецуела отново остана без ток

Мадуро заяви, че режимът на тока ще помогне за балансиране на производството и потреблението. Венецуелците преживяват поредица от аварии през последния месец, за които прзидентът твърди, че са американски саботаж, а  опозицията, че причината е лошата поддръжка и липсата на инвестиции.   

Разгневени венецуелци гориха барикади в близост до президентския дворец в Каракас и в други части на страната по време на протести за постоянните прекъсвания на електрозахранването и недостига на питейна вода в резултат на двете големи прекъсвания на тока този месец.

Ситуацията доведе до разочарование от правителството на президента Николас Мадуро и късане на нервите, след като училищата и голяма част от националната търговска мрежа бяха преустановени заради проблеми с обществените услуги в продължение на почти три седмици.

Протестиращите, някои от които носещи камъни и с покрити лица, гориха гуми и дънери на дървета по протежение на целия център на Каракас, искайки от Мадуро да подобри ситуацията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.