Възможно е на откриването на пленарната сесия в сряда да бъде предложено отново точката да отпадне от дневния ред

Очаква се в четвъртък ЕП да гласува почти всички допълнения към промените на правилата за международните превозвачи, предаде БТА.

Защо планът "Макрон" разгневи шофьорите на тирове?

Във вторник Комисията по транспорт гласува 1600 допълнения към предлаганите промени в правилата за дейността на международните превозвачи. Повечето от текстовете получиха достатъчно подкрепа, за да бъдат внесени за гласуване в пленарната зала на 4 април. Председателят на комисията Карима Дели уточни, че днешното гласуване е отнело близо пет часа. Участвали в гласуването евродепутати отбелязаха, че днес председателят на ЕП Антонио Таяни е очаквал да бъдат постигнати компромиси. Такова усилие обаче не е било направено. Според техни колеги е възможно на откриването на пленарната сесия утре да бъде предложено отново точката да отпадне от дневния ред заради многото добавки към законопроектите.

Международните превозвачи обжалват продуктовите такси

Миналата седмица Таяни реши да върне поправките в транспортната комисия заради правилото, че пленарната зала не се произнася когато броят на допълненията надхвърля 50. Ако процедурата премине успешно тази седмица на първо четене, ще бъде очертано становището на ЕП в предстоящите преговори с Европейската комисия и председателството на Съвета на ЕС. Евродепутатите разполагат с още една последна сесия през април преди изборите през май, за да могат да гласуват текстовете на второ четене. 

ПАКЕТЪТ "МОБИЛНОСТ": ЕП не даде мандат за преговори

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.