От редовия депутат до върховете на партията няма за никой „чадър" по никакъв повод, заяви Гърневски

„ГЕРБ показа с оставките изключително висок стандарт на политически морал. Г-н Нанков, г-н Радев, г-н Московски, г-жа Цачева – възлови министри, лидерът на парламентарната група. Никой не е доказал, че са извършили закононарушения, че са пристъпили закона. От редовия депутат до върховете на партията няма за никой чадър по никакъв повод”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Той коментира решението на президента Румен Радев да свика КСНС. Заседанието ще бъде на тема: „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“. 

Спас Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство

„Най-после, близо година по-късно, въпреки че трябва на всеки 3 месеца да се събира, КСНС ще работи”, заяви Гърневски. И добави: „Имаше достатъчно поводи да се намесва по теми с корупцията, не трябва да се намесва избирателно. Можеше да коментира криминалната приватизация и участието на г-жа Нинова в нея, можеше да говори за негови съветници по темата „Хитлергейт”, които останаха в президентството, за депутата Манол Генов, който е подсъдим за купуване на гласове. Да коментира г-жа Йончева, която има повдигнато обвинение за пране на пари с аферата на десетилетието – КТБ”, заяви Гърневски.

„Като свидетел на процесите в ГЕРБ - летвата е вдигната толкова високо”, заяви още Гърневски.

Беше ли икономически успешна 2018 г. ?

„Този скандал нанесе имиджова щета на ГЕРБ, никой не го отрича. Преди няколко месеца заявих, че 2019 г. ще е ключовата, в която ще бъде пречупен гръбнакът на пребоядисаната комунистическа партия в социалистическа да влезе през задния вход във властта и да се опита с нейните приятели да отклонят България от нейния европейски път на развитие”, коментира още Гърневски.

„Предсрочни избори няма да има. Ако погледнем икономическите постижения в изпълнението на програмата на правителството и външно-политическата стабилност и това, което ще се случи до края на мандата – категорично изпълнение на програмата с икономически ръст 3 или 4 пъти по-висок спрямо 2014 г. по времето на Орешарски”, категоричен е Гърневски.

Той коментира и десните.

„Автентичната десница, която започна прехода преди 30 г., беше представени от СДС.  След разделението - на СДС и ДСБ. И двете членове на ЕНП. През 2012 г. когато разбиха „Синята коалиция”, пратиха автентичната десница от началото на Прехода в клинична смърт. Най-нормалното беше СДС, ДСБ и ГЕРБ като членове на ЕНП да бъдат в един политически съюз и заедно да търсят управлението на България. Прави чест на СДС, че узря до този момент”, заяви още Гърневски.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.