Бивш търговски директор засажда хиляди дървета

Един мъж, за когото залесяването се е превърнало в начин на живот. Той напуска поста търговски директор в голяма компания, за да засажда хиляди дървета в цялата страна. А в начинанието му помагат и съмишленици.

"Преди да хвана гората, бях хванал корпоративният свят. Последната длъжност, която заемах беше търговски директор, като ръководех 50-тина души в една голяма фирма, която правеше 70-80 милиона оборот със стандартните динамики", каза Никола Рахнев пред камерата на "Събуди се".

В един момент Рахнев се е осъзнал, че е време да потърси промяната. Тогава е бил на 28 години, но го връхлита лека криза, която му дава дълбочина на живота му. "Когато нещо сериозно се промени, човек губи идентичност, губи посока и цел. Изпада в безтегловност. Някъде там ми дойде идеята да засаждам дървета за България", каза още героят ни.

"Да хванеш гората": Как на 20 години се строи горска резиденция в Балкана?

По думите на Никола животът ни трябва да се мери в това, което ни прави себе си, а не в материалните неща.

"Решението ми беше емоционално, защото ако беше рационално, нямаше да правя това, което обичам. Парите обаче започваха да свършват. Тогава човек, който е минал през такъв период, това дава ново разбиране за живота", добави той.

Според Рахнев всеки един от нас, когато не знае с какво иска да се занимава, малко или много му помага да стигне до съответно решение. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.