Те са настанени в сливенската болница

Остава критично състоянието на мъжа и жената, простреляни с пушка в сливенското село Трапоклово в неделя. Те са настанени в сливенската болница, където лекарите продължават да се борят за живота им.

Мъж простреля жена си и съседа си с пушка

„Двамата простреляни са в тежко общо състояние към момента. Те са в кома и на апаратна вентилация. И двамата имат тежки наранявания вследствие на огнестрелните рани на различни места по тялото”, каза д-р Трифон Величков от отделението по анестезиология в МБАЛ-Сливен.

По информация на полицията няма връзка между стрелбата по Радостина и по Любо.

„Става въпрос за лице, което е направило опит да убие жената, с която допреди 15 дни е живял на семейни начела. Не се знае какъв е мотивът. След стрелбата същото лице е направило опит да убие и съседа си и се е самоубил”, каза окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Полицията все още изяснява причините, довели до кървавата драма като най-вероятният мотив е ревност. Според близки на Радостина наскоро тя се е изнесла от дома, в който живеела с Петър и се прибрала в родното си село. Подала и сигнал в полицията, че е заплашвана, но дни по-късно оттеглила жалбата си.

Продължават разпитите на свидетелите.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.