Това казаха Майк Помпео и Сергей Лавров

САЩ и Русия са готови да отворят нова глава във взаимоотношенията си.

Това стана ясно след разговора на държавния секретар Майк Помпео с външния министър Сергей лавров в Сочи. Двамата първи дипломати изразиха надежда, че ще намерят общ език по въпроса за контрола над въоръженията и неразпространението на ядрени оръжия.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК.

По-късно днес е предвидено първият дипломат на Вашингтон да се срещне и с руския президент Владимир Путин. Вчера Помпео беше в Брюксел, където обсъжда с европейските лидери проблема с Иран.

„Разбираме, че има редица подозрения и недоразумения, натрупани и от двете страни. Но нито вие, нито ние печелим нещо от това. Напротив, взаимното огорчение увеличава рисковете в областта на сигурността и за двете страни и предизвиква тревога сред цялата международна общност”, заяви Лавров.

Доналд Тръмп похвали политиката на Виктор Орбан към имиграцията

„Тук съм днес, защото президентът Тръмп е решен да подобри отношенията ни. Както вие казахте - имаме различия, всяка страна защитава своя интерес и народа си. Но не е предопределено да бъдем противници по всеки въпрос и се надявам, че ще намерим теми, по които интересите ни ще се припокриват, и от тях ще започнем да изграждаме силни отношения”, каза от своя страна Помпео.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.