Тази и други актуални теми коментира водачът на листата на „Път на младите” Румен Чолаков

„Аз съм оптимистично настроен за резултата от вота на 26 май. Радваме се, че има една нова инициатива, един нов полъх на промяната и за България, и за Европа”. Това каза в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” водачът на листата на „Път на младите” Румен Чолаков.

Той изложи някои от своите виждания и тези на съмишлениците си относно бъдещето и развитието на Европейския съюз.

Какви са идеите на младите кандидати за евродепутати?

„Европа има много проблеми – бюрокрация, слабо лидерство, липса на посока. Но за мен решенията не са скептични. Ние предлагаме повече демокрация, пряк избор на общ европейски президент, който да бъде визионер, ЕП да има законодателна инициатива, както и да се създаде обща европейска армия”, заяви Чолаков.

Той коментира и темата с миграцията. „Съгласен съм с това, че трябва да бъде променен Дъблинският регламент. Той е много лош за България. Трябва да има много по-ясно разграничение между действителните бежанци и хората, които просто търсят по-добър живот”, заяви водачът на листа.

Целия разговор гледайте във видеото.

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.