Премиерът присъства на откриването на завод за преработка на слънчоглед в добруджанско село

"Това, което виждате, от нула е построен нов завод. Доволни са тук от заплащането. Италиански машини, български слънчоглед и суровина, най-модерни технологии. Изнасят за целия Европейски съюз, чак и до Китай. Не стига слънчогледът, въпреки че има много в България, има и внос. За съжаление, внасят и работници”. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на завод за преработка на слънчоглед в добруджанско село. С него са и министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

„Трябва да се вдигат все повече заплатите и доходите, за да си връщаме българските работници у нас”, каза още Борисов.

„Дуалното обучение се оказа много успешно. Преди да се появи ГЕРБ, Карапелит беше ликвидирано, а ние правим заводи. Създали сме с колегите идеални условия за работа”, посочи още премиерът.

"Олигарсите дават много пари, ние ясно казахме, че може да се намали субсидията, готови сме да участваме в това, но в никакъв случай не трябва да се оставят партиите в ръцете на червените олигарси. Но като дойдат избори, ще започнат да чукат по вратите и да казват "Дайте пари". Законът за субсидиите БСП го направи, не съм го направил аз", каза още Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов посети новостроящия се  храм „Св. Прокопий Варненски“ във Варна, съобщава "Дарик"

Църквата е първата във Варна, която се изгражда за последните 100 години. Градежът й продължава повече от 10 години, като се очаква да бъде завършена до края на тази година. Новата църква  се строи с помощта на дарения и помощ от общината и държавата.

В  морската столица Борисов  обеща магистрала „Хемус” между Варна и Търговище да е готова до октомври догодина.

Бойко Борисов и гръцкият му колега Алексис Ципрас ще дадат старта на строеж на газова връзка между България и Гърция. Това ще стане в близост до КПП - Маказа на пътя за южната ни съседка.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.