Дрънченето на оръжия ме плаши, заяви кандидатката за евродепутат от листата на „Коалиция за България”

„Европа и ЕС са платформа на диалога”, заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Любомира Ганчева, кандидат за евродепутат от листата на „Коалиция за България”.

„В навечерието сме на важен избор. Важно е какви хора избираме на всяка една позиция и как те ще я изпълнят със съдържание. Вярвам, че младото поколение политици могат да са по-трезво мислещи, да се учат от всички грешки на прехода, но в същото време да можем да направим стъпката напред, без да търсим руската връзка”, заяви Ганчева.

Тя вече се обяви, че не е съгласна с разполагането на чужди военни бази в ЕС.

„Особено на територията на България. 75 години Европа е мирна. Тази ескалация на напрежението, дрънченето на оръжия и говоренето за ново въоръжаване като млад човек ме плаши. Не искам да живея в държава, в която се настаняват военни армии, в която ежедневието е война или опасност от война”, заяви Ганчева.

„Много опасно е според представители на едни определени кръгове да се изгради АЕЦ „Белене”, но не е опасно да имаме ядрено оръжие – това са двойните стандарти, срещу които ние сме се обявили”, заяви още Любомира Ганчева.

Тя коментира, че от АБВ и „Коалиция за България” са се обявили за отпадане на санкциите срещу Русия. „Важно е да видим къде е националният интерес на България. Ставаме марионетка на чужди конфликти, които само на нас ни пречат. Пречат ни по отношение на търговските връзки, на икономиката, на културните връзки. Не съм забелязала да има опасност от атака от страна на Руската федерация”, коментира Ганчева.

„България трябва да защитава българските си приоритети в партньорство с нашите партньори от НАТО и от ЕС”, коментира още кандидатката за евродепутат.

Повече гледайте във видеото

В деня на вота бъдете с нас. Харесайте Facebook страницата на Новините на NOVA и следете развитието на изборния ден и получавайте ексклузивна информация за хода на вота. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.