Премиерът не очаква днес да бъдат взети решения за разпределянето на основните постове в ЕС

За мен днес аплодисментите в ЕНП са, че сме победили друг лидер в ПЕС. Няма как социологическите агенции да са засичали преднина на БСП. Това са 7%. Видяхме къде са отишли парите за медии, социолози, политолози и т.н. Резултатите на ГЕРБ са много добри за състоянието, в което влязохме в тази кампания. Ние сме първа политическа сила сред работещите, младите, интелигенцията. Губим при тези над 60 години и нискоинтелигентните – тези без образование.Това каза премиерът Бойко Борисов преди заседанието на лидерите на ЕС. 

По повод на оствката на Корнелия Нинова, Борисов каза: "Не се вглеждам в другите партии, а в моята. Следващите дни ще кажем какво правим и как".

Той обяви, че в консултациите за председател на ЕК ще се обсъждат много имена. "В консултациите ще се прехвърлят много имена. Сега виждате, даже и с Орбан ще се виждам – той е безспорен антикомунист. Тези, които говориха срещу него, завършиха в своите държави на 3 и 4 място, а той разгроми с 51%. Ние сме приятели от 20 години. Нормално е социалистите да искат техен кандидат, нормално е ние да се борим за нашата кандидатура. В следващите часове ще се говорят много неща. Това ще бъде едно надбягване и които успее да си задържи коня, както аз си задържах партията и я пуснах последните две седмици и победиха с много, те казват нараснахме, не са нараснали, вижте си резултата", каза Борисов.

Борисов заяви, че Мария Габриел е събрала най-голям брой преференции: "Мария Неделчева направи една доста добра кампания. Разликата между нея и оставащите кандидати беше потресаваща в нейна полза. Най-много преференции на тези избори има Мария Неделчева". Премиерът обяви, че Лиляна Павлова е събрала голям брой преференции на европейските избори. "Това показва, че партията я обича, справила се е добре за европредседателството", добави той.

Премиерът заяви, че предстоят структурни промени в партията по места и уточни: "В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен. Там можете да бъдете сигурни".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.