Листата му събра малко над 1 процент от гласовете

„Ще правим оценка на изборите. Ще правим анализ на лошите резултати, а те са такива“. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в парламента, цитиран от БГНЕС.

Симеонов бе водач на листа на „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна европейска класа), която събра малко над 1% от гласовете на провелите се на 26 май избори за Европейски парламент. В тази връзка Валери Симеонов обяви, че може и да има промени в партията му, но това ще бъде решено на предстоящия ѝ политически съвет.

Той бе категоричен, че няма напрежение в коалицията „Обединени патриоти“ след евровота. „Минаха изборите и пак търсите някакъв скандал. Няма скандал. Няма да коментирам моите партньори, както не съм ги коментирал вече две години и половина“, заяви той пред журналисти в парламента и подчерта: „Нашите отношения ще си ги решаваме в коалиционен формат“. Симеонов поздрави и ВМРО за постигнатия резултат на евровота.

Коалиционният съвет като орган не функционира, въпросът е доколко коалицията /ВМРО-НФСБ-"Атака"/ съществува, коментира в парламента зам.-председателят на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов. Той поясни, че изявленията и кампанията, проведена от единия от участниците в т.нар. малка коалиция и съответно в изборния процес, дават основание за подобна констатация.

"Имаме основание да се чудим дали имаме партньор или противник в лицето на единия партньор", посочи Веселинов и отговори, че визира Волен Сидеров.

На въпрос дали лидерът на "Атака" ще продължи да бъде председател на ПГ "Обединени патриоти" обясни, че досега всички са били в достатъчно сложен изборен процес и анализите предстоят. Не искаме да сме роби на емоциите, ВМРО утре ще има заседание на Изпълнителния си комитет, ще видим какви са перспективите, поясни той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.