Температурите в сряда ще достигнат 21-26 градуса

Бурното време ще ни преследва и през днешния ден. Очакваме преди 12 часа да е слънчево с разкъсана облачност почти над цялата страна. Около и след обяд отново ще се развиват бури с валежи, гръмотевици, силни пориви на вятъра и градушки. Явленията ще са по-активни в западните и централните райони на страната. Температурите в хода на деня ще достигнат 21-26 градуса.

Количествата на валежите днес ще са по-малки, но отново в някои райони на Западна България ще достигнат 10-20 литра на квадратен метър за денонощието.

В планините ще е облачно и дъждовно след обяд. Почти навсякъде очакваме валежи с гръмотевични бури. Температурите – от 9 градуса по високите части до 16 градуса - в ниското. По Черноморието на повечето места ще бъде слънчево и сухо, с максимална температура през деня до 25-26 градуса. Термометрите във водата ще показват 21-22 градуса.

До края на седмицата времето се очертава неустойчиво с превалявания и гръмотевици след обяд. В сряда и четвъртък валежите ще са повече в Западна и Централна България, в петък – на изток. Дневните температури бележат леко повишение и през почивните дни ще гонят 28-29 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.