Щеше да е проява на безотговорност сега да се предизвика този трус, смята депутатът от БСП

„Корнелия Нинова хвърли оставка, но щеше да е проява на инатлък да я поддържа, след като стана ясно, че партията я подкрепя в голямата си част, второ конгресът, делегатите на партията, я подкрепя в отношение 5 към 1. И накрая - предстоят ни ключови избори само след 2 месеца. Щеше да е проява на безотговорност сега да се предизвика този трус. Резултатите на евроизборите съвсем не го предполагат”. Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” депутатът Крум Зарков, депутат от „БСП за България”.

На Конгрес на БСП: Корнелия Нинова оттегли оставката си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според него пътят, по който върви БСП, е правият.

„Пътят на категорична опозиция на сегашното статукво, пътят на даване на перспектива на млади нови политици, пътят на чертаене на нова визия за България е пътят, по който трябва да продължим. Този път се олицетворява за много членове и симпатизанти на БСП с Корнелия Нинова”, заяви Зарков.

Весела Лечева: Конгресът на БСП беше вот на доверие към политиката на Нинова

„На този конгрес г-жа Нинова беше преотвърдена като лидер на партията до края на мандата. Но беше преотвърдено и друго правило – следващият лидер ще бъде избран с пряк избор”, коментира Зарков.

„БСП е един от стълбовете на политическия живот в България, който е често замърсяван от различни кръгове на интереси, които се опитват да пробият институциите. И в БСП явно има такива опити”, коментира Зарков.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.