Темата коментират д-р Станимир Хасърджиев и доц. Спас Спасков

Сигнали за забавяне на решенията за лечение на деца и съмнения за оказване на навременна помощ. След прехвърлянето на Фонда за лечение на деца от Министерството на здравеопазването към НЗОК възникнаха въпроси как функционира системата. 

„Очевидно системата е така направена, че се бавят протоколи. В момента няма никаква прозрачност коя процедура докъде е стигнала. Кои са имената на тези хора, които взимат решения и, които връщат непрестанно документи. Проблемите са много, доколкото разбрах има и други чакащи такива деца. Очакваме много, много такива случаи, за съжаление и занапред”, коментира д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Семейство обвинява НЗОК в забавено становище за лечение на детето им

Коментар по темата направи и бившият директор на „Пирогов”, който обясни проблема с нарушената комуникация.

„Аз считам, че отговорите трябва да се дават значително по-бързо, от това, което става в момента. Всъщност имаме основния проблем – нарушената комуникация. Парите са малко, ще трябва да се наложат някакви ограничения, но хората трябва да знаят защо се налагат тези ограничения”, коментира ситуацията бившият директор на „Пирогов” доц. Спас Спасков.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.