Участъкът се руши заради пороите

Тежки щети нанесоха поройните дъждове в последните дни в село Боголин. Там дъждовните води  изрониха асфалтовата настилка, а на места пътят се е свлякъл в деретата. От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че вече са огледали района. Засега обаче не е ясно колко време ще отнемат аварийните ремонти. 

Местните се опасяват, че съвсем скоро и другото платно може да рухне, а тогава откъснати от света могат да останат шест села с около 9000 жители.

След пороите: Опасност от активизиране на свлачища в Бургас

От Пътната агенция обясниха, че дъждовната вода е придошла с огромна сила в Боголин, влязла е под асфалта на пътя и, след като е изровила основата му, се е стигнало до тежкото положение в момента.

„Взети са мерки за възстановяване на пътното платно в най-кратки срокове. За този участък има възложено изготвяне на проект, който трайно да укрепи свличането”, каза експертът в ОПУ - Благоевград Мария Чанева.

Нанков: Пороите активизираха свлачище на пътя Асеновград - Смолян

Жителите на шестте села се надяват ремонтът да започне и завърши възможно най-скоро, за да не се налага да използват алтернативния маршрут, който представлява 20 км по-дълъг планински път.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.