В четвъртък служител на 4 РПУ беше арестуван заради продажба на дрога

Полицаят, арестуван за наркоразпространение в София, вече е с обвинение. Той е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще поиска да остане за постоянно в ареста. 26 годишния служител на 4-то районно е уличен в извършването на три сделки с продажба на амфетамини. 

Снимка: Пресцентър на МВР

Той е укривал амфетамините в абсорбатора в дома си, описвал е подробно сделките си във тефтер. Вътрешна сигурност са го следили в продължение на три месеца, като са използвани и СРС-та. Сигналът за това, че  е пласирал дрога е подаден от негови колеги от 4 РПУ. Светослав Иванов е задържан веднага след извършването на една от доказаните до момента три сделки. Той е назначен в системата на МВР през 2017 г. , като преди това е бил стажант в продължение на една година. Няма провинения и наказания. Не е демонстрирал висок стандарт на живот, живеел е под наем.

Снимка: Пресцентър на МВР

„Вчера е продал 50 таблетки. Предишните пъти общо 40”, поясни градският прокурор на София Емилия Русинова.

Арестуваха служител на МВР, който продавал дрога в центъра на София. Той пласирал амфетамини и осигурявал чадър за други дилъри. Сигнал срещу полицая бил подаден още преди месеци в отдел „Вътрешна сигурност” на МВР и оттогава е започнало наблюдението му. Арестуваният е полицай отскоро. Той е на 26 години, от столичното 4-то районно. Работил е в сектор „Охранителна полиция”.

Снимка: Пресцентър на МВР

„В началото на юни Софийска градска прокуратура беше сезирана от Дирекция „Вътрешна сигурност" с информация за това, че служител на МВР разпространява наркотици. Беше образувано досъдебно производство. Така се стигна до залавянето на лицето, в момент, когато продава дрога. Засега имаме доказателства за извършването на три продажби на наркотици от началото на месеца”, заяви в ефира на Здравей, България” градският прокурор на София Емилия Русинова.

Задържаха полицаи за пласиране на дрога (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преди месеци бяха арестувани за рекет други петима служители от същото столично управление на МВР.  „За да не се допускат отново подобни случаи, трябва внимателно да се подбират кадрите. Задържаният е назначен през пръсти. Когато са го проучвали, не са забелязали, че това момче има склонност към престъпления. Той не е станал дилър за 2 месеца. Той не е възпитан да бъде полицай”, каза още бившият директор на Национална служба "Полиция" Васил Василев. Той допълни, че много често в наркосхемите са замесени и органи на реда.

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.