На ГКПП "Маказа" трафикът също е интензивен

5-километрова опашка на "Кулата" в посока Гърция. За пореден петък се чака с часове, за да преминат през границата хилядите, тръгнали на ваканция на юг.

Пътуването към Гърция през "Кулата" днес се удължи с 4 часа за всички на границата. Чакането в 5-километровата колона изцеди тръгналите на море българи и румънци и обърка сериозно плановете им за петъчен плаж на Бяло море.

На горещината в автомобилите хората не издържаха и много от пътуващите, в отчаяно търсене на прохлада, се отправиха пеш към близките заведения. През целия ден на границата уверяваха, че работят на пълни обороти. Началникът на пункта обясни, че най-голямо забавяне причиняват проверките на непълнолетните лица.

"Еврограница! Така се минава, по същия начин се минава и Германия – Австрия, само че не се усеща, че сме на граница. Не знам какво правят", каза началникът на ГКПП "Кулата" - Атанас Георгиев.

Опашки днес се оформиха и на влизане в България. Все пак, за да преминат границата автомобилите там чакаха значително по-малко.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.