До края на юли ще имаме платформа, до началото на септември ще бъдат ясни и кандидатите, заяви депутатът

„Предприехме съкращения в бюджета, в щата, ще върнем парите. Смятам, че ще има достатъчно, за да се обезпечи участието ни във вота, говорим за минимално необходимото за адекватно участие в кампанията и изборите. До края на юли ще имаме нашата платформа, до началото на септември ще бъдат ясни и кандидатите”. Това коментира в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” депутатът от БСП Кристиян Вигенин относно надвзетите партийни субсидии.

„На Националния съвет разгледахме внимателно отчетите. Всеки разход се проверява и от Сметната палата. Няма откраднати, нито пропилени пари. Това, че не можем да ги върнем, е защото са планирани в бюджета. Ние не ги държим на влог, за да печелим от лихва”, заяви още Вигенин.

БСП не може да върне субсидията, за какво я похарчиха?

Относно обвиненията срещу лидера на БСП Корнелия Нинова, Вигенин каза, че не вижда еднолично управление.

„След конгреса виждам промяна в подхода на Корнелия Нинова. Преди подхождаше доста остро на вътрешните проблеми, което създаваше още напрежение в партията. Сега се опитва да намери допирните точки и да търси единодействие с всички. Промените в Изпълнителното бюро са нормална практика, всеки председател го е правил по няколко пъти. Изваждането на един човек не е драма. Това е нормален политически процес при нас. Г-н Жаблянов остава депутат, неговата дума винаги се е чувала и ще се чува”, каза още Вигенин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.