Даниела Тренчева ни среща със Салво Риина, наследник на Тото Риина

Тази събота, 13 юли, си припомняме в „Ничия земя” за последния бос на сицилианската мафия. Той се ражда в бедност в Южна Италия на 16 ноември 1930 година. Носят се легенди за бруталната му жестокост, с която сицилианската мафия се отказва от изконните си принципи – да не се екзекутират жени и деца на враговете и предателите. Този, който стои зад всички тези деяния и прозвища, е Салваторе Риина, известен като Тото Риина. Приписват му над 1 000 екзекуции, наричат го Дон Корлеоне и въпреки всичко успява най-дълго да се укрива от властите. В момента излежава 12 доживотни присъди и живее като властна тъмна сянка, която контролира всичко. 

Даниела Тренчева среща зрителите със Салво Риина, наследник на Тото Риина. Салво също е заточен в строго охраняван затвор, при високи мерки за сигурност и живее в абсолютна изолация. Вторият от двамата синове излезе от тъмницата и се появи в средата на годината, за да разкаже историята за живота на най-издирваното семейство, от първо лице. 

"Не само Италия, но и светът настръхнаха от свирепата жестокост на фамилия Риина. Синът на Тото реши да разкаже за детството и семейството му, въпреки доживотните присъди на баща си", разказва в Дaниела Тренчева.

Целия материал гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес