То е предизвикано от проливните дъждове вчера

Придошлите води на река Черна Места подкопаха пътя между Разлог и Велинград, след като тази нощ високо в планината се развила силна буря с обилен валеж.

В селото в момента няма питейна вода, защото водопроводът е унищожен.

Река Черна Места приижда внезапно тази нощ. Изведнъж водите й се увеличават с два-три метра и отнасят ската, който държи главния път между Разлог и Велинград. Тепърва ще се изчисляват щетите, но е видно че са огромни.

В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ: Свлачища, евакуирани хора и затрупани пътища (ОБЗОР)

Със страшен тътен реката буди селото малко след полунощ. Хората изпадат в паника, защото водите застрашително пълнят коритото на реката.

За няколко часа водата срива целия скат, върху който е построен пътя за Велинград. Асфалтът сега е опасно подкопан и под него няма основа. От АПИ огледаха района и обясниха, че предстои авариен ремонт. За местните щетите от придошлата река са големи.

В село Черна Места хората се притесняват, че унищоженото водохващане над населеното място няма да бъде възстановено скоро. От поройния дъжд цялото съоръжение е съсипано и в чешмите им годна за пиене вода няма. Унищожена е продукцията в земеделските имоти, отнесени са и горски пътища.

Жертва на пороите и бедствено положение в Тетевен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Докато ремонтните дейности текат, движението при село Черна Места по пътя за Велинград ще се осъществява в едната лента.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.