Brexit на 31 октомври няма как да се осъществи, смятат Милен Керемедчиев и Михаил Кръстев

"При всички положения Борис Джонсън ще влезе в новата британска история, но едва ли ще влезе с добро. По всяка вероятност ще бъде или за най-кратко управлявалия премиер, или за третия подред министър-председател, който продължава тенденцията на Великобритания да върви към икономическа криза". Това каза бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Според него Brexit на 31 октомври няма как да се осъществи. „Джонсън има много кратко време да изпълни обещанието си, което няма как да се получи. Brexit на 31 октомври няма как да се осъществи, защото има много малко време. Много е вероятно той да продължи преговорите с новата ЕК и новият председател на Комисията”, каза той.

Петте най-спешни задачи пред новия лидер на Великобритания

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания (ВИДЕО)

Според журналиста Михаил Кръстев няма да се осъществят обещанията на Борис Джонсън към британците по повод на таксите, които ЕС иска Великобритания да плати за напускането на Съюза. „Обещанията, които Борис Джонсън дава, включително и нежеланието да се плати тази такса за развода с ЕС от 30 млрд. евро, тогава икономическата реалност по-скоро ги натиска”, уточни той.

Той подчерта, че все още не са ясни условията, при които българите ще работят във Великобритания след Brexit.

„Времето до 31 октомври е много малко и ще бъдат търсени решения на големите проблеми като ирландската граница.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.