Фандъкова няма да каже дали ще се кандидатира преди септември, а решението на Манолова ще зависи от интереса на гражданите

Интригата за кметския стол в София - Йорданка Фандъкова няма да каже дали ще се кандидатира преди септември, а решението на Мая Манолова ще зависи от интереса на гражданите. Фандъкова в понеделник получи подкрепата на КНСБ. Омбудсманът има номинации от партийните структури на БСП.

Йорданка Фандъкова и Мая Манолова – така в публичното пространство наблюдателите си представят женския сблъсък за кметския стол в София.

КНСБ зад Йорданка Фандъкова за нов мандат

„Ако госпожа Фандъкова се кандидатира, ще я подкрепим и то безусловно”, заяви Янка Такева от КНСБ.

„Разбира се Мая е най-подходяща!”, коментира Кирил Добрев от БСП.

Въпреки че е рано за конкретни отговори, действията и на двете най-спрягани дами за София все повече напомнят за начало на предизборна кампания. Йорданка Фандъкова се срещна с КНСБ , а Мая Манолова- с недоволни граждани от застрояването на София.

Свиленски: Манолова е с най-много номинации в БСП за кандидат за кмет на София

„За мен остава отговорната позиция по отношение на града, а КНСБ е безспорно най-голямата организация в страната и затова оценявам много отговорно подкрепата, която получавам”, заяви Йорданка Фандъкова.

А на силно изявената партийна подкрепа от левицата на Бузлуджа, настоящият омбудсман отговори през медиите в София. „Не водя разговори с никои партии. Отново казвам, моето решение дали да се кандидатирам или не за кмет на София, ще взема аз, след като преценя какъв е интересът на гражданите”, каза Мая Манолова.

Така, дипломатично, кметицата и омбудсмана отклоняват въпроса за кандидатурите им. Йорданка Фадъкова - до септември, а Мая Манолова не слага срокове. Дотогава политическите залагания са в ръцете на анализаторите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.