В четвъртък и петък ще е най-топло

В началото сме на поредица слънчеви и сухи дни. Днес почти над цялата страна ще е слънчево. По-значителна облачност и слаби превалявания са възможни до обяд на североизток, а след обяд – на югоизток и по планините – в централните и източните части на Стара планина, в района на Странджа-Сакар и в Родопите.След преминаването на студения атмосферен фронт в петък и събота, температурите все още са сравнително ниски. Минималните довечера и утре сутринта ще са от 14-15 градуса в Западна до 18-19 в Централна и Източна България. През деня в най-топлите часове термометрите ще показват от 26 до 31 градуса в най-югозападните райони.

Около Черноморието температурите вечерта и утре сутринта ще са малко по-високи – 18-19 градуса, а днес през деня ще са до към 27 градуса. Температурата на морската вода ще са все така 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е слабо с височина на вълната до около метър. По-значителна облачност и слаби превалявания са възможни в района на Бургас в ранния следобед.

В следващите дни страната ни попада под защитата на антициклон. Времето ще е сухо и топло. Очакваме температурите постепенно да се повишават и към средата на седмицата да се върнат към летните стойности. В четвъртък и петък ще е най-горещо с температури до 35-38 градуса. През почивните дни предстои леко захлаждане с краткотрайни валежи с гръмотевици.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.