От началото на юли по Южното Черноморие са извършени над 4 000 проверки

Данъчни запечатаха и иззеха оборота на 15 търговски обекта в курорта „Слънчев бряг”.

Екипи на териториалната дирекция на НАП и Икономическата полиция в Бургас извършиха мащабна съвместна проверка в най-големия ни черноморски курорт, а нарушителите са запечатани за 48 часа

Общо 200 фирми с рискови собственици са  под специално наблюдение на НАП-Бургас.

НАП: Facebook група предупреждава търговците за проверки по морето

Проверяващите влязоха внезапно в 60 обекта и запечатаха 15 от тях. Става въпрос предимно за обекти за продажба на дюнери, заведения за бързо хранене и магазини. Обороти им са иззети от данъчните.

„Става дума за обекти, които са на рискови лица, рискови по отношение на укриване на данъци и осигуровки”, обясни Христо Узунов- говорител ТД НАП-Бургас.  

20 от обектите са на две бургаски фирми, а останалите – на фирми, регистрирани в София. Под специален надзор от данъчните са и още 200 фирми, които стопанисват над 600 обекта по Южното Черноморие.

Започват масови проверки по Черноморието

„В много от фирмите са назначени работници, подадена е информация за лицата към НАП, но не се подават осигурителни декларации. Всъщност не се заплащат осигуровки. Установено е, че много от назначените лица са на високи заплати, а същевременно търговските обекти отчитат изключително ниски, на места и нулеви обороти”, обясни още Узунов.

От началото на юли по Южното Черноморие са извършени над 4 000 проверки.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.