Движението ще бъде ограничено поне до септември

Магистрала "Струма" край Дупница остава затворена в двете посоки.  Всички коли се пренасочват по стария път – Е-79. 

Магистрала „Струма” остава затворена поне до другата седмица (ОБЗОР)

Десет километровият участък между Дупница и Бобошево ще остане затворен поне две седмици. В края на работната седмица се очаква интензивен трафик и задръствания, заради промяната в движението.

Експерт пред NOVA: АМ "Струма" е била на косъм от срутване

Причината за спирането на движението  в този участък, защото избухването на пожар под един от мостовете разруши 13 от носещите колони.

Продължава да бъде изключително натоварен трафикът по E-79 в отсечката от пътя, която се явява алтернатива на затворената заради незапочнал ремонт от отсечка АМ "Струма" между Дупница и Бобошево.

Отсечка, известна като "Летището", много хора я използват за летище. Буквално политат, защото забравят, че ограничението остава 90 км/ч и шофьорите влизат с висока скорост в близкото село Усойка, където възрастни хора пресичат, без да осъзнават опасността от преминаващите коли.

Другите две опасни точки по обходния маршрут, всъщност, са на влизането от АМ "Струма" към E-79 при Дяково, където се получават колонии. Другата спорна и конфликтна точка е при Бобошево, където има момент, в който пътуващите от София трябва да изчакат целия поток от пътуващи от "Кулата" към столицата и се получават опашки. Трафикът ще бъде интензивен до края на деня и в предстоящите почивни дни. 

Репортер: Антон Чавдаров

СМЕТИЩЕ ПОД МАГИСТРАЛАТА: Кой е допуснал това да се случи?

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.