Мъж откри огън по случайни минувачи и шофьори в Тексас

Масова стрелба с убити и ранени в САЩ. Мъж откри огън по случайни минувачи и шофьори в Тексас, като уби 7 души и рани повече от 20. Извършителят също беше убит в престрелка с полицията пред киносалон в град Одеса.

Масовото убийство започнало с обикновена проверка на пътна полиция. Шофьорът застрелял полицая, след което започнал да стреля и по околните автомобили и пешеходци.

„Заподозреният спрял на кръстовище на 42-а улица. Там има много убити и ранени. В един момент той зарязал колата си и откраднал пощенски ван. След това продължил с атаките и има още пострадали”, заяви Майк Гърки, директор на полицията в Одеса, Тексас.

Използването на второ превозно средство заблудило служителите и свидетели, че стрелците може да са двама.

„Той започнал престрелка с полицаите и е бил убит. Имаме застреляния пътен полицай, един щатски полицай е ранен, както и един общински полицай. Поне 21 души са с огнестрелни рани, като най-малко петима са мъртви”, заяви Гърки.

Стрелбата станала в близост до множество търговски обекти. Гражданин е заснел как полицаи с автомати евакуират ресторант в търсене на извършителя.

„Карах колата и чух изстрели. Може би 10 изстрела. Един куршум мина през вратата. А друг влезе оттук и рикошира в китката ми. Още не мога да го извадя, метално парче е. Слава Богу, че куршумите ме пропуснаха. Благодарен съм за това”, заяви Лари Шорс, пострадал от стрелбата.

Лекарите обявиха, че седем от простреляните са в критично състояние. Дете на година и половина е сред ранените.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.