Причината - нелепа проектантска грешка

Балкон, надвиснал над тротоар на красивата пловдивска улица "Охрид" 4, държи абсурден рекорд по брой на разбити глави. За близо половин век жертвите са стотици, но няма сила, която да поправи нелепата проектантска грешка. От близка болница обмислят предложение за нова клинична пътека.

Георги Симидов се връщал от гости, когато внезапно чул удар от главата на една жена. "Челото ѝ беше хлътнало и потече много кръв. Притискайки тампон към раната, тя стигна до поликлиниката. Много хора казаха, че такъв инцидент е ежедневие", разказва свидетелят. И допълва, че човек може да премине коварната тераса, само ако се наведе навреме.

Бетонни отломки падат от балкон на необитавано жилище

След инцидента Симидов подава жалба. Редовно преминаващите покрай опасното място пък настояват терасата да бъде премахната.

Ражда се и нова идея за по-безопасен контакт с балкона - да се изгради пункт за раздаване на сигнално жълти каски и светлоотразителен триъгълник за през нощта. 

"Има три варианта за решаване на този проблем - единият е боядисване на терасата в ярък цвят, поставяне на указателна табела за внимание и насочване на пешеходците, за да не се блъснат в терасата", коментира кметът на район "Южен" в Пловдив Борислав Инчев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си