Засегнати са и околни автомобили

Взривиха колата на помощника на известния частен съдебен изпълнител - Кръстьо Ангелов. Нападението е извършено около 02.15 ч. в нощта срещу четвъртък на ул. „Иван Асен II” в Стара Загора. Официалната версия, по която работят разследващите, е отмъщение във връзка с работата на кантората.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Взривен е лек автомобил, паркиран в гараж пред жилищна кооперация. Почти всички прозорци в нея са изпочупени. Полиция и прокуратура са назначили няколко експертизи. Същевременно започва и проверка на всички дела, по които е работила Теодора - помощникът на частния съдебен изпълнител.

„Докато работих на компютъра, чух страхотен гръм. Помислих си, че бойлерът е гръмнал. Проверих и разбрах, че не е от него”, каза един от очевидците – Константин.

Кола избухна и уби двама в Турция (СНИМКИ)

Автомобилът е на жена, която работи в кантора на частен съдебен изпълнител в Стара Загора. Съпругът й сам евакуира взривената кола. По думите му не са имали врагове или заплахи.

Основната версия, по която се работи, е че атентатът е заради работата на собственичката на колата, като помощник на съдебния изпълнител. „Нямаме заподозряно лице”, заяви старши комисар Стоян Стоянов - директор ОДМВР Стара Загора.

„Започваме работа по версия, свързана както с личния живот, така и с дейността, която както знаете в чести случаи създава конфликти”, каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Разследващите са започнали с първите разпити. „Лицата са разпитани в качеството на свидетели, но предположения от тяхна страна за поръчителство не са изказани”, заяви прокурорът Дичо Атанасов.

От кантората на частния съдебен изпълнител отказаха да коментират.

Роднини на Теодора предполагат, че взривът, може да е за отмъщение.

Към този момент, се знае, че взривът е извършен с бомба, подобна на тези, с които престъпниците взривяват банкомати.

„По първоначални данни се предполага, че взривът е възникнал в следствие на използване и възпламеняване на газ”, каза старши комисар Стоян Стоянов - директор ОДМВР Стара Загора.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.