Там Христо Калоферов ще направи зрителите част от честванията на празника

Интересни гости и най-актуалните теми очакват зрителите в празничния уикенд в „Събуди се“ от 8.00 ч. до 11.00 ч. по NOVA. Съботният ден започва с водещ Мирослава Иванова в студиото на предаването, където тя ще проследи горещите теми и събития от изминалата седмица.    

В Деня на независимостта Христо Калоферов ще заведе зрителите в центъра на честванията по случай годишнината – Велико Търново. Очаквайте специални гости, изненади и музикален поздрав от Военния духов оркестър, а в студиото на „Събуди се“ в София ще бъде Мартина Ганчева.

Колко е важна датата 22 септември за България ще разкаже историкът от Великотърновския университет професор Милко Палангурски, а децата на Велико Търново ще рецитират Манифестa за обявяване независимостта на България.

Уикенд програмата започва в събота с Мирослава Иванова, която ще разгледа случая „Джок Полфрийман“ и ще зададе въпроса как се стигна до освобождаването му. Очаквайте още: експеримент на „Събуди се“: Контролират ли се продажбите на електронни цигари в интернет?

Галя Щърбева ще покаже нова история в рубриката си „Да хванеш гората“ – този път на трима младежи правещи разходки с джип по пътя на траките – хит сред чужденците.

Ива Софиянска-Божкова ще се срещне с Мис България 1998 Наталия Гуркова и нейната дъщеря Джорджия, която е тръгнала по стъпките на майка си и вече покорява световни конкурси за красота.

Актрисата от хитовия медицински сериал „Откраднат живот“ Диана Димитрова разкрива какво могат да очакват зрителите от героинята й в новия сезон, както и защо е решила да участва в благотворителна кауза.   

В неделя в студиото в София при Мартина Ганчева гостува кметът на София Йорданка Фандъкова в разгара на предизборната надпревара.

Любимата българска певица Тони Димитрова ще се включи на живо от морската ни столица Бургас, за да направи специален поздрав за всички българи в празничния ден, а любимите влогъри Стан и Стефи ще споделят каква е тайната на успеха в интернет. 

Краси Боев ще се срещне с на една шампионка по бокс, правеща социален рап.

Драматичният филм с предстояща премиера “Писма от Антарктида“ задава въпроси за благородната лъжа, а на тях отговарят двама от главните герои – актрисата Ирмена Чичикова и младият талант Симеон Ангелов. 

Бъдете със „Събуди се“ тази събота и неделя от 08.00 ч. до 11.00 ч. по NOVA.