Когато има убийство, няма пълно възмездие, коментира вътрешният министър

„Когато има лишаване от живот, тогава няма пълна справедливост, няма как да се върнат нещата”. Това коментира вътрешният министър Младен Маринов в предаването „Неделята на NOVA”. Той подчерта, че съдът трябва да има възможност по конкретно тежко престъпление дали да приложи съкратеното производство.

Според него при тежките убийства „,като че ли никога не може да се намери пълна справедливост и пълно възмездие”.

„Логиката на закона е да се намери справедливост и това да стане бързо, да има ефективна присъда”, обясни министърът. По думите му има определени ситуации, в които е допустимо съкратеното производство.

Джок Полфрийман излезе предсрочно от Софийския затвор (ОБЗОР)

„Целта е когато има достатъчни доказателства и деецът си признае, да се избегне дългият период на съдебно следствие, което отдалечава налагането и изтърпяването на наказанието”, обясни Маринов.

„Важно е да се постига максимално чувство на справедливост в обществото. Това действа превантивно”, смята министърът.

Той обясни, че освободеният предсрочно Джок Полфрийман, очаква да му бъде издаден паспорт и да бъде изведен от България.

Експерти: За киберпрестъпленията трябва да има сериозни наказания

Той коментира и киберсигурността.

„Киберсигурността, както и физическата сигурност, изискват една постоянна грижа и постоянно обновяване на средствата и методите, по които се постига. Киберсигурността е по-специфична, явява се нов елемент”, каза Маринов. И допълни, че след атаката на НАП, киберотделът на ГДБОП много бързо са стигнали до извършителите.

МВР не опитва насилствено да влезе в жилището, в което вече денонощие се е барикадирал 57-годишния мъж, каза още вътрешният министър. По думите му засега няма данни той да се опитва да посегне на живота си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.