Захлаждане - чак в края на новата седмица

Почивните дни започват с ясно, слънчево и сухо време. Следобед над Дунавската равнина ще се спусне лека, рехава облачност. Ще задуха топъл южен вятър, с който температурите ще достигнат стойности между 22 и 27 градуса. В планините ще е идеално за разходка - слънчево, а температурите по високите части ще са около 11 градуса, в ниското – до 17. Около крайбрежието – 21-24 градуса, на водата 21-23 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълните около 50 сантиметра.

Антициклон ще задържи времето на Балканите сухо и топло в следващите няколко дни. Облачността ще е незначителна, а слънцето ще преобладава. Дневните температури чак до четвъртък ще запазят своите високи летни стойности до към 25-27 градуса, на отделни места дори до 30. Едва към края на новата седмица предстои есенно захлаждане с валежи и по-ниски температури.

Посрещаме октомври с лятно време

Земното геомагнитно поле е с показатели на „слаба” магнитна буря. Хората, податливи на тези явления, е възможно да почувстват замайване, главоболие и дезориентация. Лекарите препоръчват да се избягват калоричните храни и да не се преяжда, да не се приема алкохол и да не се става рязко от леглото. Приемливи са разходки на свеж въздух, за които през почивните дни ще има идеални условия.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.