Тя се е опитала да се издигне до ранга на кралицата

Кралят на Тайланд лиши втората си жена от всички титли заради нелоялност. В специално съобщение по телевизията се посочва, че в името на собствените си амбиции тя се е опитала да се издигне до ранга на кралицата.

Преди три месеца Синеенат Вонгваджирапакди получи титлата кралски консорт, което означава съпруга на краля, но без титла на кралица. Така на практика тайландски монарх си взе за първи път от близо век втора жена.

В Тайланд откриха мъж на 128 години (СНИМКИ)

Синеенат е завършила Кралския университет за медицински сестри и се е обучавала за военен пилот в Тайланд и чужбина. Служила е като телохранител на краля и беше произведена в чин генерал. С кралския указ тя е лишена и от всичките си военни звания и ордени.

„В момента кралят може да прави каквото поиска и не можем да предскажем какво ще се случи. Единственото, което можем е да говорим за случващото се и то само в интернет, във Facebook или Twitter. Никой не смее да критикува открито”, каза Татпонк Лаванлатанакук - жител на Банкок.

„Мисля, че кралят може да прави каквото си поиска, защото той е също и човешко същество. Не е работа на хората да съдят какво може или не може да прави”, коментира Кантаноп Ликитсомбун - жител на Банкок.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си