Парламентът прие оставката и на Лиляна Павлова

Две оставки гласува парламентът днес. Тази на депутата от ГЕРБ - Лиляна Павлова, която от ноември заема поста вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка и на лидера на „Атака” Волен Сидеров. Още по време на предизборната кампания той се отказа от депутатското си място.

„Преди минути станахте свидетели как председателстващият Христов не даде думата на депутат, който напуска по собствена воля. Това е безпрецедентен акт”, коментира Сидеров. 

 

Волен Сидеров иска да влезе в „Арена Армеец” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. „Волен Сидеров видяхме, че поиска думата по време на гласуване. Той твърде късно реагира и нямаше как да бъде прекъсната процедурата по гласуване.аз поднасям моите извинения и най-вероятно се получи недоразумение”, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.  

В изявлението си пред медиите Сидеров потвърди - напуска парламента, но предстои да го видим в Столичния общински съвет. „Да, вероятно ще се възползвам от това да вляза в столичния общински съвет. Там има много далавери за разкриване”, каза още той

Според „Атака” под въпрос е и коалиционното споразумение с ГЕРБ.

„Разчитам на отговорното поведение на нашите коалиционни партньори, смятам,че споразумението е в сила и ние ще продължим в рамките на този парламент,като управляващо мнозинство”, каза Дариткова.

Сидеров ще заведе дела срещу МВР, силовия министър Каракачанов и председателката на общинската избирателна комисия в София. Поводът -недопускането на Сидеров в зала Арена Армеец в изборната нощ и полицейската репресия", упражнена спрямо него. Иначе резултатите от първия тур от местния вот скараха опозиция и управляващи.  „Управляващите опорочиха и тези избори. По предварителни данни 400 000 невалидни бюлетини. Отново ще поставим въпроса за машинното гласуване. Премахнахте го, за да фалшифицирате. 400 хиляди гласа не са отчетени по ваша воля”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

По-късно Сидеров се закани да заведе дела срещу полицията, МВР, министър Каракачанов и председателят на Общинската избирателна комисия в София. Поводът - Сидеров не беше допуснат да влезе в зала "Арена Армеец" в изборната нощ. По думите му тогава спрямо него била упражнена "полицейска репресия".

Снимки: БГНЕС

„Не смятам, че внушенията по една или друга причина някой не е спечелил достатъчно гласове на тези избори, са полезни преди балотажи. Сега слушаме за манипулации. Нали всеки един гражданин, когато има информация за нарушение на законите трябва да подаде сигнал”, отговори Дариткова.

След балотажа, управляващите ще инициират дебат за „прецизното” разглеждане на пропуските в изборното законодателство.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.