Полицията не го допуска

Волен Сидеров и други членове на партия „Атака” се опитват да влязат в Общинската избирателна комисия в зала „Арена Армеец”. Полицията не ги допуска. Кандидата за кмет на София от ПП "Атака" Сидеров настоява да бъде допуснат в залата, за да проследи как се броят протоколите.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Сидеров и съпартийците му пристигнали след сигнал от кандидат-кмета на партията за район „Люлин”. Той не бил допуснат до общинската избирателна комисия, след което подал сигнал към щаба си.

Сидеров лично вдигнал бариерите на паркинга и влязъл край сградата. А силите на реда се опитват да предотвратят хаоса.

Сидеров заяви, че има съмнения и сигнали за манипулация на вота. Лидерът на „Атака” първо влезе в конфликт с полицаите, а после се усъмни какви въпроси задават журналистите и дали им се диктуват въпроси в слушалките.

„Наши представители не бяха допуснати на преброяването и ние като партия, която държи на себе си, бяхме длъжни да отреагираме, затова дойдохме тук. Имаме право да присъстваме в залата”, заяви Десислав Чуков.

Кандидати за кмет не могат да бъдат допуснати в арена "Армеец". Това коментира пред журналисти заместник-началникът на отдел "Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред", който е отговорник за външната охрана на арена "Армеец" в София, цитиран от БТА.  "Ако имат застъпници партия "Атака", да заповядат - ще влезнат. Но кандидати за кмет не се допускат", каза комисар Николов. По думите на комисар Николов това е било разпореждането на ОИК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.