Наложило се да бъдат спасявани от пожарникари

Майка и бебе са заседнали в асансьор на надлез във Варна. Наложило се да бъдат спасявани от пожарникари. Това съобщиха говорителят на ОД на МВР във Варна Ивана Милева, цитирана от "Фокус".

Сигналът е бил подаден вчера към 16.30 часа. На място е бил изпратен екип на Пожарната, за да отворят съоръжението. Жената и детето й са били изведени невредими, само с уплаха. Това е поредният случай, в който хора засядат в асансьорите на надлеза в кв. „Аспарухово“. Жителите на района са силно обезспокоени от честите аварии, които са причина за спиране на работата на асансьорите или рисковете да заседнат вътре. Особен проблем са и множеството вандалски прояви. Редовно в асансьорите има откраднати лампи, а не са рядкост и случаите, в които е изключително мръсно.

САМО ПО NOVA: Говори най-сериозно ранената при пропадането на асансьор в болница (ВИДЕО)

Проблемът е, че съоръжението в квартала е направено без да са изградени рампи по стълбите и на практика е почти невъзможно използването му от майки с колички или хора с двигателни проблеми. В района няма и пешеходни пътеки, заради което редовно жителите на квартала пресичат с риск за живота и здравето си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.