Пред препълнена зала легендата на българския рок изпя едни от най-незабравимите си хитове

Национален дворец на културата и „Фондацията“ отбелязват 75-годишнината на легендата на българския рок – Кирил Маричков с незабравим концерт в Зала 1. Пред препълнена зала Маричков изпя едни от най-незабравимите си хитове. 

Емоционален, вълнуващ, забележителен – такъв бе концертът на Кирил Маричков и Фондацията, който легендата на българския рок подари на връх рождения си ден на себе си и публиката в пръскащата се по шевовете зала 1 на НДК.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

НДК организира този концерта в знак на огромна почит към таланта на големия български рок-музикант, формирал вкусовете и ценностите на няколко поколения българи.

От първата до последната песен в концерта публика и музиканти пяха и танцуваха заедно, а накрая на шоуто над 4000 светлинки озариха залата в емоционален поздрав към рожденика Кирил Маричков, който е неизчерпаем извор на вдъхновение за поколения фенове и музиканти в България. В това бяха единодушни Наско от БТР, Васил Гюров, група JEREMY?, Валди Тотев и Георги Марков от „Щурците”. Всички те бяха провокирани от Фондацията да се включат в концерта със свои любими парчета на „Щурците” и Кирил Маричков.

Истинска еуфория у феновете предизвикаха песните „Две следи“, „Клетва“, „Среща“, „Бяла тишина“. За първи път прозвуча и една от най-новите песни на Кирил Маричков, която ще бъде включена в предстоящия му нов албум – „Светлина“.

С три биса и нестихващи аплодисменти, публиката изпрати своите любимци от Фондацията, а те на свой ред побързаха да обявят часа и мястото на новата им среща – 26 май, Лятна сцена НДК. 

Емоциите от сцената бяха пренесени в Клуб 1, където притежателите на ВИП билети и най-големи фенове на Кирил Маричков, негови приятели и музиканти пяха „честит рожден ден“ на рокаджията, а екипът на НДК го изненада със специална торта.

Кирил Маричков ще отпразнува 75 г. с голям концерт

Кирил Маричков е знакова фигура, основополагаща рок културата у нас, зародила се през 60-те години на миналия век. Звездата му изгрява с появата на група „Щурците“ през 1967 година, за да извърви целия път до настоящето с изграждането на собствено звучене, основано на авторски композиции, отличаващи се със стилово разнообразие. Безспорните рок хитове създадени от Маричков – „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „Две следи“, „Хамлет“ и много други са еталони в съвременната българска рок музика и вдъхновение за младите поколения български музиканти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.