Остър политически сблъсък часове преди втори тур на местните избори

Остър сблъсък преди втория тур на изборите в София. Премиерът Бойко Борисов обяви, че щабът на Мая Манолова готви сценарий за машинации на вота в неделя. Манолова го заплаши със съд.

В телевизионно интервю, тази сутрин премиерът обяви, че снощи Манолова е била в софийското село Волуяк, за да се пазари за ромски гласове. Информацията получил от вътрешен човек от екипа й. И обяви, че в неделя няколко групи роми ще бъдат снимани под строй, за да се правят лъжливи внушения, че подкрепят Фандъкова.

Фандъкова: Моля софиянци да гласуват „за” града си (СНИМКИ)

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви в студиото на БТВ, че Манолова се готви да опорочи изборите в София.  Според информацията в неделя нейният щаб ще пусне клипове на група от роми, които гласуват под строй. Целта е да се направят внушения, че подкрепят Фандъкова. Борисов каза още, че бегълците от българското правосъдие - братя Галеви помагат на бившия омбудсман в битката за София.

Манолова свика пресконференция.

„Всичко това са долни лъжи. Грозни внушения. Клевети. Ще дам премиера Борисов на съд”, закани се Манолова. И призна, че е била по тъмно във Волуяк, но това била планирана предизборна среща.

Манолова: Парите за кампанията ми могат да се видят в сайта ни (ВИДЕО+СНИМКИ)

От ГЕРБ също реагираха.

„За пореден път се готви нещо гнусно, некоректно и абсолютно недопустимо с принципите на водене на предизборна кампания. Разбира се историята показва, че това нещо не се случва за първи път, че това е стил”, заяви Цветомир Паунов от ГЕРБ.

От левицата пък отново поискаха машинен вот заради недействителните гласове.

„Изводът, който тук правим е, че машинно гласуване го отмениха, за да може сега с тези 600 000 гласа да манипулират и отчитат успехи”, заяви Георги Свиленски от БСП.

В сутрешния блок на NOVA, Фандъкова коментира обвиненията.

„Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София избори могат да се спечелят с купуване на гласове. Софиянци не се купуват или продават”, заяви Фандъкова.

„Не сме водили ГМО-кампания, не сме използвали неполитически аргументи, не ни е било цел и приоритет да маскарим другия. Лошото е, че голяма част от опонентите ни не използваха политически аргументи”, заяви Томислав Дончев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.