Тя призова и други партии да подадат сигнали, ако има потърпевши

БСП се закани, че ще сезира европейските институции за нарушения по време на изборите. Червените обвиниха властта, че е репресирала техни кандидати за кметове и общински съветници.

След края на 30-минутния работен ден на депутатите, лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува властта в кулоарите на парламента. Според нея изборите не са били честни и партията ще се оплаче за това в Европа. Не закъсня  и отговорът на премиера Борисов. Той контрира тезата на Нинова за ромските гласове, със справка от президентските избори, според която Румен Радев е спечелил благодарение на същите избиратели.

„Купени ромски гласове, корпоративен вот, използване на държавната машина, натиск, страх и репресиите на властта продължават и след изборите”.

С тези думи лидерът на социалистите атакува властта и предупреди, че ще сигнализира всички европейски институции. Сред репресираните била и Радина Банкова, кандидат за кмет на Ловеч, подкрепена от БСП. След изборите тя била посетена от призовкар на частен съдебен изпълнител заради задължения към НАП, а сметките й били запорирани.

„Сега аз съм в ситуация да изискам отново от органите на НАП, т.нар. удостоверение, с което да удостоверя никакви суми към днешна дата към данъчната администрация, за да докажа, че този запор и този пол натиск е без основание”, обясни Банкова.

Корнелия Нинова: Изпълнихме задачата си (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Искам и я моля, през който иска там от парламента, да ги прати тези хора. Ако се окаже, че е вярно, във вторник аз лично ще им се извиня и този, който си го е позволил, ако си го е позволил, а не е поредна манипулация, просто ще види реакцията ми. Понеже казаха, че циганите много обичали Бойко – Бойко имат право да го обичат. Те като ме видят, скачат и викат, защото им осигуряваме работни места.  Оказва се, че Радев го обичат повече”, отговори премиерът Борисов.

А още утре БСП ще изпрати писма до Съвета на Европа, ОССЕ и европейските посланици. Междувременно Мая Манолова днес депозира официално исковата си молба в съда. Тя ще съди премиера за уронващи престижа й твърдения, изречени по време на предизборната кампания.  Искът е на стойност 15 000 лева.

 

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.