Жертва на посегателство станал питбул, който бил откраднат и впоследствие захвърлен със счупен крак

Пореден случай на насилие над животно. Неизвестни отвлякоха и след това захвърлиха породисто куче със счупен крак. Историята е от великотърновското село Павел и се е случила преди дни. Собственикът на 4-месечния питбул Криси - Боби Мехмедов, подозира, че кучето е отвлечено, за да бъде препродадено. Вече има и досъдебно производство в полицията.

„Кученцето е стресирано. Постоянно иска да има човек до нея, чувства се по-спокойна. Ако я оставя тук, си слага главичката, за да я взема. Ако влезе чужд човек се стресира и е уплашена. Ето, както гледаш човек-инвалид, така е и с кучето. Както се грижа за инвалид, така и за кученцето. Сутрин ставам в 5-6 часа. Давам и вода на леглото. Храня я на леглото. Държа я да се изхожда, защото не може да се държи на крака си. Нищо не може да прави”, разказва собственикът Боби Мехмедов.

Пореден случай на жестокост към куче

Историята със счупения крак на четиримесечната Криси започва преди седмица по обед. Собственикът й  е на работа, а съпругата му е сама в дома. Кученцето е на двора. Жената чува клаксон от кола, последван от думите „Хвани го”. Предполага се, че точно в този момент Криси е отвлечена. Съсед на семейството видял въпросния автомобил.

Семейството подава веднага сигнал на телефон 112 за откраднато куче. Мехмедов се връща от работа и дава показания в полицията. Докато пише жалба, родини намират животното захвърлено в центъра на село Павел със счупен крак

На кученцето е направена спешна операция. Поставен му е пирон в крака. Ще се възстановява най-малко 20 дни. Съседът, видял автомобила, не е забелязван в дома си от деня на инцидента. Не го откри и екипът на NOVA. По дадените показания от собственика на кучето все пак е установено кои са двамата мъже, дошли пред дома му в петък по обед. Екипът ни се срещна с единия от тях – Пламен Пенков. Той призна, че е разпитван в полицията, след което е освободен. Отрича дори да знае за съществуването на кучето.

 

 

Мъж влачи куче с автомобила си (ВИДЕО)

Образуваното досъдебно производство в полицията не е за кражба, а за причиняване на телесна повреда на животно. Собственикът на животното има друга версия.

„Аз това куче съм го взел за 250 лв. на 40 дена. С ваксина, с паспорт, с всичко, както трябва. Според мен не е взето за гледане, защото сме малко село – 300 човека. Все някой ще го познае и ще ми каже. То явно е взето, за да го продадат на някой”, заяви собственикът.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.