Граждани издирват мистериозна жена чрез социалните мрежи

Поредица от случаи на отровени животни по улиците на Бургас. След сигналите на стопаните, във Facebook се появиха кадри на жена, за която се подозира, че е поставила отровата. Жителите на Бургас са притеснени, че разхвърляната отрова носи риск не само за четириногите, но и за децата.

Наказанията и виковете могат да травмират кучетата

Черният лабрадор на Диана е една от жертвите на отровата, разпиляна по улиците в центъра на Бургас. Кучето умира в началото на септември, след като по време на разходка поглъща от отровата.

Делфините в Ламанша са отровени

”В момента, в който доближих дървото видях, че има купчина от някакво синьо вещество. Аз го дръпнах, но той успя съвсем малко да вземе от това вещество. След като изминахме 50 метра видях, че той започва вече да залита и да излиза пяна от устата му”, каза Диана Стефанова.

40-килограмовият лабрадор умира за по-малко от 10 минути. Съдата му споделят още няколко кучета и котки в квартала. Колко бездомни животни са починали, поглъщайки отровата, никой не може да каже.

”Кучетата, както и хората са добри и лоши и никой не може да решава тяхната съдба за секунди”, каза още Тодор Апостолов.

Десетки собствениците на домашни животни изразиха днес притеснението си от проблема.

“Искаме да разберем кой хвърля отровата и да има някакво наказание. Никой няма право да хвърля така отрова по улиците, това е старата част на Бургас. Деца може да пострадат. Може да се разнесе вкъщи”, заяви Тамара Михова.

 

 

В началото на октомври Диана и приятелите й получават записи от охранителна камера, на която се вижда жена, за която предполагат,че изсипва отрова по улицата.

Не знам кой човек ще излезе да се разхожда по улиците в 4ч. сутринта. Вие виждате как вади от торбичката и слага до дърветата”, добави Михова.

Затова призовават общината, полицията и прокуратурата да се самосезират и да започнат работа по случая. А до откриване и залавяне на извършителя, стопаните разхождат любимците си със страх.

”Не е нормално да разхождаш животното в такъв, по такъв начин. Много от нас гледат животните по повече от 10 години и за хората не гледащи животни е трудно да схванат, че това е част от семейството.Тези случки са посегателства върху семействата ни”, каза Манол Славчев.

 Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си