Испанката Росалия доминира на наградите

Испанката Росалия спечели отличието за албум на година на наградите "Грами" за латино музика на церемония в Лас Вегас, съобщи Асошиейтед прес. Певицата, която смесва фламенко с регетон и латино трап, стана първата соло изпълнителка, получила приза след триумфа на Шакира преди 13 години. Тя спечели също латино "Грами" за най-добра ърбан песен и най-добър поп вокален албум."El Mal Querer" на Росалия спечели две награди и в техническите категории, които се присъждат не на нея, а на звуковите инженери, предаде БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА РОСАЛИЯ ТУК

"Благодаря много на академията за това, че ми даде една от първите възможности в кариерата ми преди няколко години. Искам да спомена, че като музикант нищо не ме изпълва с повече гордост от това да спечеля "Грами", каза Росалия на испански език.

МУЗИКАТА НА ЛЯТОТО: Латино ритми от България и Румъния

Наградата за ърбан песен на Росалия е за "Con Altura" с Джей Балвин, който не присъства на церемонията в Лас Вегас. Той е сред изпълнителите на трап и регетон, които тази година бяха пренебрегнати за водещите категории като албум, песен и запис на годината и получиха номинации само за ърбан категории. Бед Бъни, който също е сред тези изпълнители, спечели награда за най-добър ърбан албум с "X 100 Pre". В изказването си той защити регетона, като каза, че той е сред ключовите жанрове на латино музиката.

Шакира спечели наградата латино "Грами" за албум на годината с "Fijacion Oral Vol. 1" през 2006 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.