Новата му песен "Есен" ни пренася в магията на красивия сезон

„Есен“ е съвместна песен на емблематичния български джаз певец Васил Петров и композитора Росалин Наков, по аранжимент на Ангел Заберски. Наситеният с живот аранжимент на Заберски и плътен глас на Васил Петров ни пренася в магията на красивия сезон – есента.

Текстът е част от стихосбирката на поета Ангел Симеонов с едноименното заглавие „Есен“, която излезе през септември тази година.

Васил Петров: Всяко изкуство е любов (ВИДЕО)

Изпълненията на Петров на Европейския джаз фестивал в Доха бяха оценени високо от публиката, а успехът дойде след няколко поредни биса.„Много интересен фестивал, продуциран по добър начин. Фестивал на посланиците, в който взех участие. Имахме голям успех  и бисове пред тази международна публика, защото  в Доха е пълно с хора от цял свят”, каза още джаз певецът.

Той обясни, че не се ограничава само в този стил. „Не се ограничавам в джаза, а правя проекти в други стилове. Джазът си взима обратно стиловете и става събирателно изкуство. Затова и публиката расте на джаз фестивалите”, заяви Петров.

По думите му, за да може всеки млад изпълнител да пробие с този жанр в чужбина, са нужни талант и работа. „Работата и талантът са взаимнозаменяеми. Благодарен съм, че се изхранвам с това, което обичам”, заяви той.

На 23 ноември феновете на Васил Петров ще могат да чуят концерт с най-доброто от творчеството му. „За първи път ще пея в Joy Station от 22:00ч. Неща, които сме интерпретирали по един начин, сега ще бъдат по друг. За публиката ще бъде много интересно”, каза джаз певецът. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.