Собственик на френски петел вече е бил подсъдим заради кукуригането на птицата

Доминик Дуте отглежда патици в малко, пригодено за целта езерце в двора си. Тя споделя, че неин съсед е завел дело срещу нея, обвинявайки я, че шумът, който патиците издават е твърде силен, неприятен и присъщ по-скоро на малките провинциални градчета на Франция.

„Патиците ми явно представляват проблем. Те издават звуци, като всяко живо същество, които може би нарушават спокойствието на съседите ми”, споделя Доминик.

Тя споделя, че г-н Дюбоа (неин съсед) е идвал да се оплаква неколкократно, докато един ден остро и заявил: „Трябва да направиш нещо по въпроса. Това не може да продължава така. Ще те накарам да построиш изолираща шума стена, за която ти ще платиш”, казва той.

Флоренция и Пиза изправени пред бедствие (ВИДЕО+СНИМКИ)

С разочарование Доминик споделя, че ако Дюбоа наистина отиде в съда, патиците и най-вероятно ще трябва да бъдат убити или поне преместени.

Тя разказва, че звукът и харесва защото и наподобява атмосферата в селото. За нея животът не е само в големите градове, напротив този в малките, френски селца и допадат повече. Тя категорично заявява, че ще запази патиците си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.