Темата коментират Евгения Калканджиева и д-р Ангел Енчев

Разследване на NOVA показа, че у нас има козметици, които слагат филъри и ботокс без нужното медицинско образование. Макар законът да не им забранява да предлагат такива услуги, изниква въпросът дали е етично?

„Почти всяка втора жена има корекции по себе си, без значение дали са оперативни или инжекционни. Ботоксът е един от най-ползваните козметични процедури”. Това каза в ефира на „Събуди се” Евгения Калканджиева, „Мис България" 1995.

Пластичен хирург: Разрешение да слагат ботокс и филъри имат само лекари

Пластичният хирург д-р Ангел Енчев обясни, че дозата прави лекарството. „В Италия се правят такива процедури, но не се прекалява с ботокса. Той е много силно оръжие в ръцете на лекарите, което може да помогне на пациентите да се чувстват добре. Всичко е въпрос на мярка”, заяви той.

Според Калканджиева, ако една жена иска да бъде специална за даден мъж, тя трябва да бъде специфична сама по себе си. „Ако нещата се правят в по-умерени количества и от професионалисти, би било по-добре. Чарът в една жена задължително трябва да присъства, защото ако го няма, тя ще бъде като надуваема кукла”, заяви тя.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Козметици инжектират ботокс и хиалурон

По думите на д-р Енчев желанието на човек да има по-добър външен вид винаги ще бъде на преден план. „Пластичните процедури ще ги има. Ботоксът е започнал като лекарство, а след това е преминал в ръцете на дерматолозите и естетичните хирурзи”, каза той.   

Втора част от разследването на Тина Ивайлова не пропускайте в неделя в предаването „Неделята на NOVA“.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.