Пострадалата е в тежко състояние

Нападение в нощен влак срещу 20-годишно момиче. Младата жена е с няколко прободни рани и е в болница в тежко състояние. Нападението е станало докато влакът Пловдив- Варна минавал край Стара Загора. 20- годишната Виктория все още е в университетската болница в Стара Загора.

Намушкаха 50-годишен мъж в София

Малко преди гарата в Стара Загора се случва инцидентът. 21-годишният Пламен е влязъл в купето, момичето е успяло да го изгони, тъй като той е бил видимо агресивен. Вторият път, когато той отново е влязъл вътре, те влизат в пререкание. Виктория е извадила малко ножче с идеята да го изплаши и той да напусне купето, но мъжът взима ножа от ръцете й. Започва борба, след тази схватка Виктория е с три прободни рани. Едната е в близост до подмишницата, която е изключително опасна, другите са по главата и по ръката, която е засегнала сухожилие.


,,Сутринта ми се обадиха след инцидента. Сега говорих с лекарката - стабилна е.Това мога да ви кажа", споделя майката на Виктория.

,,При постъпване момичето е било контактно и адекватно и към момента продължава да е контактна и адекватно. То няма в момента никаква опасност за живота. Стабилно е състоянието на момичето. Дошло е от спешно приемно отделение с прорезни и прободни рани в областта на гърдите. Има прорезни рани в областта на главата, на бедрото и на ръката", заяви Д-р Полина Талева.

На Виктория предстои да й бъдат направени операции, свързани с възстановяването на разрязаните сухожилия.

Нападателят е бил заловен от пътниците във влака. След като е наръгал Виктория е скочил от влака в движение. Случаен минувач е видял грозната сцена. Хората също са слезли от влака и са задържали 21-годишния нападател докато пристигне полиция. Мъжът, който се е качил във влака от пловдив, е хоспитализиран в психиатричната клиника в Раднево.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.