Той беше избран за член на Управителния съвет на Световната таекуондо централа КУКИОН

Слави Бинев вече е член на Борда на директорите на Световната таекуондо централа – КУКИОН. Той стана първият и единствен представител на организацията, който няма корейски корени. Официалното гласуване и церемонията по встъпването длъжност на президента и директорите на световното таекуондо се проведе в южнокорейската столица Сеул.

"Пристрастията на премиера Борисов към таекуондото донесоха и добро отношение към всички нас, отдали се на този спорт. Заминах за Уси, където е централата на таекуондо в Китай. Те заявиха, че като имат възможност, ще инвестират в страната ни за европейски център за КУКИОН", заяви Бинев.

Президентът на Световната таекуондо федерация с поздравителен адрес до NOVA

На въпрос дали България може да се превърне в центъра на таекуондо в Европа, Бинев отговори: "Това е една от основните ми цели, защото ще донесе икономически ползи за нашата държава. У нас ще се случват всякакви задачи, но и ще бъде по-евтино за занимаващите се с таекуондо в Европа. Спортът вече се разглежда не само като инвестиции в здравето на хората, но и като инвестиционен проект", каза още той.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.